Ban Phe Thailand

Turismen i Ban PheBan Phe är en liten gammal pittoresk by eller stad som ligger belägen i Rayongprovinsen i Thailand. Invånarna i den lilla byn har huvudsakligen arbetat inom fiskenäringen och det har bringat inkomster till befolkningen långt innan turisterna börjat strömma till. Idag möts gammalt och nytt i det som kommit att bli en stad. Ban Phe är mest känd för att vara porten till nationalparken tillika paradisön Koh Samet. De allra flesta båtar till ön avgår från den lilla piren i Ban Phe. Turisterna använder staden som en knutpunkt och är inte någon turistort i den bemärkelsen som vi är vana vid. Närheten till Mae Phim och som underbara stränder gör att staden istället nlir en huvudstad näst efter Rayong. Trots detta går det att både handla och äta i Ban Phe. Du hittar även välsorterade livsmedelsbutiker som förser dig med specerier till ett boende på någon av de vackra stränderna som ligger i anslutning till Ban Phe. Här hittar du banker, affärer restauranger längs huvudgatan. Men också ett stort utbud av fisk i alla de former. Många svenskar har också byggt eller köpt hus i närheten av Ban Phe. Orten kallas ibland för svenskkolonin bara just därför många har investerat i en fastighet i Ban Phe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *